medyauzmani.com

Analı Kızlı – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Kivahan’da eğitimim devam ederken sevgili şefim Ali Taşdemir’den bol bol tarif almayı unutmuyorum. Anne kızla yapmak çok stresli ve stresli ama bittiğinde yetmiyor.

Anna ve bir kızla

Aslında hepimiz daha önce evlerimizde Ali Usta’yı ağırlamışızdır. Şimdi nasıl diye soracaksınız 🙂 Hani yıllar önce bizim evde küçük tuzluklar vardı, tuzluklar bir çok söylentiye sebep olmuştu.

Ancak tuzlukların gerçek modeli aynıdır. Ben ona gelişigüzel bir şekilde Bay Tuzluk diyorum. Blogu çok yakında bizlerle olacak.

En güzel yöresel lezzetleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Aşk…

hamur malzemeleri:

    500 gram ince bulgur 100 gram irmik 75 gram un 1 yumurta 150 gram salça

içindekiler:

    300 gr yağlı kıyma 100 ml sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 200 gr soğan

Sos malzemeleri:

    500 gr kuşbaşı et 1 orta boy kuru soğan 300 gr nohut 150 gr salça 2 litre kaynar su Tuz

Analı Kızlı Tarifi nasıl yapılır?

Annelerin içleri için:

Soğanı küçük parçalar halinde doğrayın. Tavaya yağı ekleyip soğanları kavurun. 300 gr yağsız kuzu kıyma, çekilmiş ceviz, tuz ve karabiberi ekleyip kıyma yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Hazırladığınız kıyma soğuyunca cevizden küçük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Bu topları tepsiye dizip üzerlerini streçle kapatın ve buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.

Boyamak için:

500 gram ince bulguru biraz suda ıslatıp 100 gram irmik, 75 gram un ve 1 yumurtayı ekleyip bulgur buharlaştıktan sonra yoğurun ve hamuru ikiye bölün. Önce ana boruları hazırlayın. Tüpleri ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın, yuvarlak top haline getirin, parmağınızla bir delik açın ve bastırıp döndürerek deliği genişletin. Hazırladığınız köfteleri hamurun içine koyup kapatın ve yuvarlayın. Kızlara ayırdığınız hamurdan parçalar alıp yuvarlayın ve çok küçük olmayacak şekilde açın.

Sosun Yapılışı:

500 gram kuşbaşı etleri bir tencerede kavurun, etin rengi pembeleşince soğanı ekleyin, salçayı ekleyin ve 2 litre sıcak kaynar suyu ilave edin. Tuz ve karabiberle karıştırıp kaynatın ve ardından haşlanmış nohudu kaynayan tencereye ekleyin. Anne kız köftelerini ekleyip 5 dakika pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın