Fırfırlı Patates nasıl yapılır? – Benim favori yemeklerim

Rusti patatesleri İsviçre mutfağında favori bir yemektir.

İlk başta Bern bölgesinin kırsal halkına özgü olan bu yemek, zamanla Avrupa restoranlarına da yayıldı.

Tavuk, köfte etli veya kahvaltılık olarak yenebilir.

Patates kızartmasının en lezzetli hali olan patates püresi çoğu zaman en iyisidir. Ortasına sicim peyniri koyarak güzel bir lezzet elde ettim. Bunu İsviçreliler bile bilmiyor.

Kabuğu patatesten çıkarın ve kesin. Sağ elinizle suyu sıkın.

Yağlanmış tepsiye yarısını eşit olacak şekilde paylaştırın.

Üzerine kaşar peyniri koyuyoruz.

Kalan yarısını kaşar peynirinin üzerine kapatın. Hafifçe bastırıyoruz.

Piştiğinde düz bir kapak yardımıyla diğer tarafını çeviriyoruz.

Dönerken tepsiyi de yağlıyoruz. Her tarafı kızarınca alın.

Servis edip kesiyoruz.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın