Fırında baharatlı kabak

Baharatlı Izgara Kabak Tarifi Malzemeler

  • 5-6 kabak
  • 1 soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 3 domates veya domates sosu
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Fırında baharatlı kabak tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle kabakların kabuğu soyulur ve uzun şeritler halinde kesilir.
  2. Kabakları uygun fırın tepsisine koyun.
  3. Üzerine halka halka doğradığınız soğan ve sarımsağı koyun.
  4. Çiğ domates kullanacaksanız domatesler rendelenir.
  5. Kış için konserve domates kullanacaksanız, kabaklara 5-6 yemek kaşığı ekleyin.
  6. Ayrı bir kapta salça ve baharatları sıcak su ile karıştırıp hazırlanan sosu yemeğin üzerine dökün.
  7. Kabakların üzerine sıcak su ve zeytinyağını dökün ve 180 derecelik fırında kabaklar pişene kadar pişirin.

Resimlerle baharatlı fırında kabak tarifi

  • sıcak
  • tatlı tarifi
  • Fırının içinde
  • Kabak,
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Küçük Lahmacun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın