Merhaba sevgili arkadaşım,
Balkabağını ne kadar sevdiğimi bilirsin. Bu yıl önceki yıllara göre biraz daha az tarif yayınlandı, ancak beklemeye değdiğinden emin olabilirsiniz.Spagetti’den Hakkoido’ya kadar her çeşit kabak artık piyasada. Hakuido, fırından çıkar çıkmaz yenmesi çok kolay, en sevdiğim yanı ise ince kabuklu ve kabuklu olarak yenilebilir olması.
Klasik balkabağı çorbası sevenler bu tarifi çok sevecek. Yapısı harika ama isterseniz biraz daha su ekleyebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Fırında Balkabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 250-300 gr hakuido kabağı 1 havuç 1 patates 1 küçük soğan, isteğe bağlı Capya biberi 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 2,5 su bardağı su ½ paket (100 ml) krema Tuz Karabiber Paprika Paprika Biberiye isteğe bağlı
Servis için:
- Taze soğan ve kabak çekirdeği kreması
yapılışı:
1. Soyulmuş kabağı veya balkabağını dilimler halinde kesin.
2. Patatesleri, soğanları ve havuçları soyun ve kabaca doğrayın.
3. Zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. 200 derecede havada 15 dakika pişirin, yoksa önceden ısıtılmış fırınınızda kontrollü bir şekilde pişirin.
4. Pişen sebzeleri tencereye alın, suyu ve kremayı ekleyip 10 dakika pişirin. Kabak iyice yumuşayınca blenderdan geçirin. Tekrar kaynatın.
5. Krema ile veya sade olarak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]