medyauzmani.com

Fırında Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Yaklaşan ramazan nedeniyle çalışmaya başladım 🙂 Bu yıl sizler için günden güne ramazan menüleri yapacağım. Eski menüler hala beğeniliyor ve ziyaret ediliyor ama havalar ısındıkça ve günler uzadıkça hafif olduğu kadar doyurucu da tariflerden yeni bir şeyler çıkarılmalı diye düşünüyorum.

Hatta ramazan ayı için 4-5 tane tarif videosu hazırlamayı düşünüyorum ama işim gereği fırsat bulabilir miyim bilmiyorum. Neyse niyete gelelim kısmet olursa olur 🙂

Beşamel soslu tavuğu daha önce başka bir başlık altında paylaşmıştım. Artık kendim düzenlemeye ve yayınlamaya karar verdim. Beşamel soslu yemekler bizim evde çok sevilir.

Ne zaman beşamel soslu tavuk yapsam çorbayı mutlaka tavuk suyunda pişiriyorum. Tarifi bu hafta yapıcam 🙂

Tavuk eti ve suyu kullanarak pratik ve lezzetli bir menü oluşturabilirsiniz. Sana verdiğim sebzelere bağlı kalmak zorunda değilsin. Sebzeleri evde bırakırken farklı bir tarif de oluşturabilirsiniz.

Aşk…

Beşamel soslu ızgara tavuk ve sebzeli malzemeler

    1 kg tavuk but (3-4 adet) 2 adet orta boy havuç Yarım paket brokoli Bir tutam tuz ve kırmızı biber

Beşamel sosu hazırlamak için:

    2,5 su bardağı süt 4 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağı 1 tutam tuz

Beşamel soslu sebzeli fırın tavuk tarifi nasıl yapılır?

Havuç ve brokoliyi yıkayın. Havuçları soyup 2 büyük parçaya ayırın, brokolileri ayırın ve tencereye alın. Tavuk butlarını tencereye alın ve üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilave edin. Su kaynadıktan sonra 7-8 dakika brokolilerin yumuşamasını bekleyin ve tencereden alın. Havuçlar çatalla delinene kadar haşlandıktan sonra brokoli gibi kenara alın ve halka halka doğrayın. Tavuğu parçalanacak kadar yumuşayana kadar pişirin. 2 adet haşlanmış tavuk budu ince ince kıyılıp hafif yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Brokoli ve havucu ekleyip karıştırın. (tavuk budu ve et suyunu çorbaya ayırın) Bir tavada tereyağını eritip 4 yemek kaşığı unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun. Kavrulan una su ve süt karışımını azar azar ekleyip koyulaşana kadar çırpın. Sosu tuz ekleyerek baharatlayın. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede altın rengi alana kadar pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın