Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu hafta benim için çok yoğun geçti. Geçtiğimiz Cuma günü İstanbul’dan Yalova’ya başlayan yolculuğumuz Gemlik-Armutlu-İstanbul-Sapanca olarak devam etti. Dün gece eve geç geldiğimizde yarın kendimi biraz şımartacağıma söz verdim 🙂
Bu sabah buzdolabındaki son çekimden kalan California biberleri gözüme çarptı 🙂 Sebze çekmecesinden kabak toplarken çok heyecanlanmayın!
California biberleri bizim tatlı biberlerimize göre çok etli. Bu nedenle yemek pişirmek biraz zaman alabilir. Biberleri 250 derecede 7-8 dakika pişirdim ve iç harcı dediğim gibi ekledim.
Kabak, peynir ve dereotunu bir arada sevdiğim için ben de sade bir iç harcı yaptım. Kahvaltıya misafir davet ederken rahatlıkla uygulayabileceğiniz bir tariftir.
Aşk…
İçerik Tablosu
Biberli Fırında Yumurta (Kabak Dolması) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kırmızı biber (California biberi) 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yumurta tuz
Doldurmak:
- 1 adet orta boy yeşil kabak 1 yemek kaşığı tuz zeytinyağı 1 küçük tutam dereotu 2 yemek kaşığı rendelenmiş peynir
Biber tarifinde pişmiş yumurta (kabak dolması) nasıl yapılır?
Biberi iki parçaya kesin ve tohumları çıkarın. Temiz biberliklerin üzerine biraz zeytinyağı gezdirip önceden 250 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Biberler pişerken kabakları yıkayın ve kabuklarını soymadan küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağlı küçük bir tavaya alıp 2-3 dakika kızartıyoruz. Hafif kavrulan kabakların içine dereotu ve beyaz peyniri karıştırıp fırınladığınız biberlerin arasına paylaştırın. Her bir biber kasesine bir yumurta kırın ve 250 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]