Fırında Çipura – En Sevdiğim Yemek

Fırında Çipura Tarifi için soğan ve sarımsakları temizleyip yıkayıp halka halka kesiyoruz.

Maydanoz ve dereotu da yıkayıp serpiyoruz.

Bir kaseye soğan, sarımsak, dereotu ve maydanozu koyun, karabiber, kırmızı biber, limon, tuz, zeytinyağı ekleyin ve karıştırın.

Yıkanmış ve yıkanmış suyumuzun içine bu salatayı koyuyoruz.

Ayrıca her birine yıkanmış bir defne yaprağı koyduk.

Not: Vaktiniz varsa buzdolabında en az 1-2 saat bekletiyoruz kuşlarım.

Tepsimize fırın tepsisini koyuyoruz, 2 büyük soğanı soyup yıkayıp halka halka kesip koyuyoruz.

🌟 Bu tatlılarla yemek yapmanın püf noktası. Böylece balığımızın tepsiye yapışmasını önlemiş oluyoruz 🌟

Balıkları soğan halkalarının üzerine koyuyoruz, limonları yıkıyoruz, halkalar halinde kesip balığın üzerine koyuyoruz, tekrar yağlı kağıtla kaplıyoruz ve 200 derecelik fırında ve ters çevirerek pişiriyoruz.

Yanında yeşil salata ile servis ediyoruz.

Fırın Çipura hazır.

Bal şeker hepimiz için afiyet olsun 👌🏻🐟🍀 🐟 #cnem Mutfakta

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın