Merhaba sevgili arkadaşım,
İşimden dolayı şu sıralar evde pek yokum. Taşındığımızdan beri böyle… Geldiğimde yoruluyorum ama dışarıdan söylemek yerine hemen bir şeyler uyduruyorum.
Bu durumdayken evde çok vakit harcamadan hazırlayabileceğiniz pratik balık yemeklerinden biri olan Fırında Çipura tarifimi sizlerle paylaşmak istedim. Daha önce Çipura Çipura tarifim sizler tarafından çok beğenilmişti.
Dilerseniz levreği benim tarifimdeki gibi kağıt üzerinde de pişirebilirsiniz. Balığı kendiniz ayıklamak isterseniz daha önce hazırladığımız balık nasıl temizlenir videomuzu izleyebilirsiniz. Yanında ne yapılır diyenler için salata ve meze tariflerim burada 🙂
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk….
İçerik Tablosu
Fırında çipura tarifi malzemeleri
- 2 adet Çin böreği (kişi başı 1 adet) 1 adet beyaz soğan 1 tutam maydanoz 2 adet defne yaprağı (isteğe bağlı) 2 dilim limon zeytinyağı tuz
Fırında Çipura tarifi nasıl yapılır?
Çipurayı fenerde temizleyin ve fotoğraftaki gibi kenarlarını çizin. Beyazda soğanı yemeklik doğrayın, maydanozu kıyın. Çipurayı yıkayın. Levreklerin içini ve dışını hafifçe tuzlayın ve içine soğan ve maydanoz koyun. Balık kullanacaksanız içine bir dilim limon ve bir defne yaprağı koyun. Balıkları alüminyum folyo üzerine ayrı ayrı yerleştirin ve üzerine zeytinyağı gezdirin. (Kağıdınız yoksa alüminyum folyonun üzerine yağlı kağıt sıkarak hazırlayabilirsiniz.) Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Daha kahverengi görünmesini istiyorsanız üzerini açıp 10 dakika daha pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]