Fırında Çıtır Somon – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bugün doğum günüm olduğu için kendimi bırakacaktım ama oğlak damarım bir daha dinlenmeme izin vermedi 🙂 “Hadi istiklal marşına başlayalım” diyen iç sesim beni baştan çıkarıyordu.

Doğum günümden beri en sevdiğim balıklardan biri olan (birkaç çeşidi severim) somon balığı ile özenle hazırlanmış bir tarif paylaşmak istedim.

Bu tarifi fırında kolayca hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz aynı tarifi tavada iki aşamada da hazırlayabilirsiniz.

Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Çıtır Fırında Somon Tarifi Malzemeler

    2 somon fileto 200g (400g) tuz karabiber 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Çıtır kırıntıları hazırlamak için:

    ½ su bardağı panko (galeta unu) 1 yemek kaşığı rendelenmiş Parmesan peyniri 1 çay kaşığı kıyılmış maydanoz Tuz Karabiber

Fırında çıtır çıtır somon tarifi nasıl yapılır?

Çıtır çıtır kırıntılar için galeta unu, Parmesan, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Bu karışımı fırın tepsisine yayın ve 200 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirin. Pişen karışımı ocaktan alıp ince kıyılmış maydanozla karıştırıp kenara alın. Bir fırın tepsisini yağla yağlayın ve 180 dereceye kadar ısıtın. Tuz, karabiber ve zeytinyağı ile tatlandırdığınız somon filetoları sıcak fırın tepsisine dizin. Somon istenilen kıvama gelene kadar (yaklaşık 15-20 dakika) pişirin. Parmesan ekmek kırıntıları ile sıcak somon servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın