Fırında Kabak Dolması


Fırında Kabak Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 8-10 kabak
  • 5-6 patates

iç harç için

  • 150-200 gr kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Birkaç dal maydanoz
  • ¼ çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • 1 su bardağı su

yağda kızartmak;

  • Sebze yağı

sos için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • iki bardak su

Fırında kabak dolması tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. İç harcımızı hazırlamak için önce tavamıza 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ koyuyoruz ardından kıymayı ekleyip güzelce kavuruyoruz.
  2. Kavrulan kıymanın üzerine doğranmış soğanları ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım ve salçayı ilave edelim.
  3. Birkaç çevrimden sonra yıkanmış pirinci ekleyip iyice karıştırın, tuz ve baharatları ekleyin, ardından suyu ekleyin ve biraz pişmeye bırakın.
  4. Yarı pişmiş harca ince kıyılmış maydanoz ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştıralım.
  5. Diğer yandan kabakları ve patatesleri ince ince doğrayalım ve kızartalım.
  6. Hafif soğuyan kabak ve patates kızartmasını içlerini doldurup uygun bir tepsiye koyalım.
  7. Tavaya 1 yemek kaşığı domates salçası koyun, 2 su bardağı su ekleyin ve kaynatın.
  8. Kaynayan salça suyunu ocaktan alıp iç harcın üzerine dökelim.
  9. Daha sonra üzerini yağlı kağıt ile kapatıp suyla iyice ıslatıp 200 derecede önceden ısıtılmış fırına atıp 30-35 dakika pişmeye bırakıyoruz.
  10. Bu sürenin sonunda üzerini açıp 5 dakika daha fırında bırakalım, ilk ateşi çıktıktan sonra üzeri açık kahverengi olacak şekilde servis edelim.

Resimli fırında kabak dolması tarifi

  • tatlı tarifi
  • doldurulmuş
  • Tarif ekle
  • Fırının içinde
  • Kabak,
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

sahte profiterol

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın