Merhaba sevgili arkadaşım,
Fırında kabak şekeri, lezzeti daha yoğun olduğu için gerçek balkabağı severlerin en sevdiği tariflerden biridir. Bekletilmeden yapılan balkabağı tatlıları oldukça pratiktir ancak geceden şekere batırılıp kendi suyunda pişirilenlerin tadı bambaşkadır.
Kabak yanmasın diye kabakların üzerine ıslak parşömen kağıdı koyuyorum. Son 15 dakika üstünü açıp ters çevirip pişirmeye devam ediyorum. Karanfili ve tarçını balkabağına çok severim. ekleyemezsin
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Fırında Kabak Tatlısı Tarifi Malzemeler
- 600 gr kabak 1 su bardağı toz şeker 1 çubuk tarçın 3-4 adet kuru karanfil
Fırında kabak tatlısı tarifi nasıl yapılır?
Kabakları 2-3 parmak kalınlığında dilimleyin ve fırın tepsisine dizin. Şeker serpin, tarçın ve karanfil ekleyin. Fırın tepsisini parşömen kağıdı ile örtün ve bir gece oda sıcaklığında dinlendirin. Sabah 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin ve yağlı kağıt alın. Kabakları ters yüz ettikten sonra 15 dakika daha pişirin. Sıcak veya soğuk olarak cevizle servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]