Izgara karidesli makarna nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek bir yorum var. Tarif Püf Noktaları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Nilay Tulum, Beşamel Sos, Deniz Ürünleri, Fırın Makarna, Karides Tarifi, Karides Makarna, Makarna
Çıkış tarihi: 12-05-2008
4 5 5 1
Dondurulmuş karides almaktansa balıkçıdan karides almayı tercih ederim. Evet biraz kıtır oluyor ama evde kaynatılıp ayıklandığında lezzetini daha çok koruyor ve daha taze çıkıyor. Meşhur fırın makarnalarında genellikle salam ve sucuk kullanılıyor ki o da farklı bir bakış açısı, bakalım beğenip beğenmeyecek misiniz 🙂
İçerik Tablosu
Fırında Karides Makarna Tarifi Malzemeler
- 1 paket makarna 2 yemek kaşığı sıvı yağ
içindekiler:
- 200-250 gram haşlanmış karides için 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
yukarı:
- 1 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
Beşamel sosu hazırlamak için:
- 2 yemek kaşığı margarin 2 yemek kaşığı un 2 su bardağı süt isteğe bağlı tuz 1 paket hazır beşamel sos ve 3,5 su bardağı süt
Fırında karidesli makarna tarifi ile nasıl yapılır?
Karidesleri güzelce haşlayın ve kabuklarını soyun. Bir paket makarnayı çok yumuşak olmayacak şekilde bol suda haşlayın. Haşlanan makarnayı süzün ve soğuk suyla yıkayın. Beşamel sos için margarin ve unu bir tencereye alıp orta ateşte unun rengi değişene kadar kavurun. Sütü azar azar eklerken mikserle çırpın ve sos kıvamı koyulaşınca ocaktan alın. Makarna, beşamel sos, karides ve 2 su bardağı kaşar peynirini geniş bir kapta karıştırıp hemen kullanacağınız fırına verin. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve kızarana kadar pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]