medyauzmani.com

Fırında Köfte ve İçli Köfte – En Sevdiğim Yemek

İlk olarak etimizi fırına vermek için,

Bulgurumuzu soğuk veya ılık suda ıslatın ve 1/2 saat veya 1 saat bekletin.

Ardından irmik unu, yumurta tuzunu koyup yoğuralım.

Patates püresini ekleyelim, yavaş yavaş suyu ekleyip karıştıralım.

Düzgün bir şekle gelene kadar katlanırlar.

Etleri tencereye alıp rengi dönünce doğranmış soğanı ve tereyağını ekleyip hızlıca devam edelim.

Baharatları ve domates salçasını ekleyelim.

Ocak kapanınca kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.

Sıcakken tezgahın üzerine yayın, mandalina şeklindeki hamurumuzu alıp üzerini örtüp gerelim, elimizle bastırıp açalım (topuz büyüklüğünde)

Kıymayı koyup kapatalım.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizdim.

Yağı karıştırıp 200°C’de 15 dakika pişirin.

Fırından çıkınca tekrar bir fırça ile tereyağı ve sıvı yağı gezdirelim (yumuşacık olacak)

Sağlıklı ve lezzetli içli köftemiz hazır!

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın