Merhaba sevgili arkadaşım,
Bayramdan önce kebap tepsisi tarifimde sizlerle paylaşayım dediğim bir et yemeği daha oldu. Biraz geç olsa da sonunda yayında 🙂 Fırında Patlıcan Kebabı, tava kebabı kadar lezzetli, kolay fırında pişen bir yemek.
Kişi sayısına göre kıyma ve patlıcan miktarını artırabilirsiniz.
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Fırında köfteli patlıcan kebabı tarifi için malzemeler
- 400 gr dana kıyma 3 orta boy patlıcan 1 orta boy soğan 1 orta boy domates 3-4 yeşil veya yeşil dolmalık biber 1 diş sarımsak Tuz Karabiber Kırmızı biber gevreği
Sosu için:
- 1 adet orta boy domates 1 tatlı kaşığı salça 1 çay bardağı sıcak su 1 yemek kaşığı sıvı yağ tuz karabiber
Fırında köfteli patlıcan kebabı tarifi nasıl yapılır?
Patlıcan, domates ve biberleri doğrayın. Patlıcanı tuzlu suya koyun. Soğanı rendeleyin, sarımsağı ezin ve karıştırma kabına aldığınız kıymaya ilave edin. Baharatları ekleyip 5-6 dakika yoğurun. Patlıcanı süzün ve kurutun. Kıymadan parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve fırın tepsisine köfte şeklinde birer parça patlıcan dizin. Sıraladığınız köfte ve patlıcanların üzerine domates ve biberleri yerleştirin. Sosu için domatesleri rendeleyin, salçayı ekleyin. Sıcak su, yağ, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve patlıcanların üzerine dökün. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kapatın, yüzeyi folyo ile kaplayın ve önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. 30 dakika sonra altını kapatın, 15-20 dakika patlıcan ve köfteler kızarana kadar pişirin ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]