Fırında kremalı tavuk budu – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Bugün biraz daha iyi gibiyim, hatta boştayken biraz tazelenmeye başladım. Her zamanki gibi yatağa girince moralim bozuluyor, moralim bozulunca ne yapacağımı şaşırmaya başlıyorum. Baktım olacak gibi değil de sana yazayım dedim 🙂

Efendim, dün bahsettiğim doyurucu tavuk budu ve sebzelerle tanışma vaktiniz geldi. Risotto yapmak için ev yapımı tavuk suyuna ihtiyacım olduğu için oldu.

Tavuk haşlandı, 2 litre tavuk suyu verildi (ortada kalan butlar ne olacak) ve geçenlerde bir restoranda yediğimiz az pişmiş sebzeler gözümün önüne geldi. Evde tavuk suyu yapmak isteyenler bu yazımızı okuyabilirler.

Fırında pişirilen bu pratik, lezzetli ve besleyici yemeği mutlaka denemelisiniz. Tavuğu pek sevmeyen ben bile afiyetle yedim 🙂

sebzeli ızgara tavuk

Aşk…

Fırında tavuk budu tarifi için malzemeler

    2 haşlanmış tavuk budu 100 ml. Süt kreması (yarım paket) 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı Çeri domates (istediğiniz kadar) ½ su bardağı taze veya dondurulmuş bezelye 7-8 adet yeşil fasulye Tuz Karabiber

Fırın tarifinde kremalı tavuk budu nasıl yapılır?

Haşlanmış tavuk butlarını küçük bir çukura alıp tuz ve karabiber ekleyin. Üzerine donmuş bezelye serpin. Dione’deki ince dilimlenmiş fasulyeleri aynı şekilde serpin. Domatesleri ekledikten sonra krema ve zeytinyağını çırpın ve butların ve sebzelerin üzerine gezdirin. 180 derecede ısıtılmış fırının orta rafında sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sebzeler yumuşadıktan sonra üst rafa alıp fırının ızgarasını açın.Tavuklar kızardıktan sonra sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın