Fırında Kuzu Kuzu – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Delphin Imperial’in şef şefi Mert Gouven Değer ile ziyafet için hazırladığımız ikinci tarif ise Fırında Kuzu incik. İlk tarifi kaçıranlar Kuzu Mutancana tarifine buradan ulaşabilirler.

Motankana’nın yazısında da bahsettiğim gibi kaldığımız her gece bir otelin restoranında misafirdik. Bu tariflerden beğendiklerimizi ve Kurban Bayramı’na uygun olanları seçtik ve fotoğraf çektik. Aslında yaptığımız şey sadece etle ilgili değil. Meşhur Emerial çikolatası için Çikolata Atölyesi’ne konuk olduk ve evde birlikte yapabileceğiniz lezzetli ve pratik iki çikolata tarifini denedik.

Neyse o başka bir yazının ve videonun konusu 🙂

Bu fırında kuzu incik tarifinin en güzel yanı lezzetli bir sos yapabilmeniz. Sos tarifimi hatırlarsınız, bu sefer pişen et ve sebzelerin suyunu süzüp efsane sosu hazırlıyoruz.

Bu sosu etin üzerine gezdirebilir veya etin yanında küçük bir sos kasesi ile servis edebilirsiniz. Sosu istenilen miktarda dökmek misafirlerinize keyif verecektir.

Bu tatili mutlaka denemelisiniz.

Aşk….

Kızarmış Kuzu Tarifi İçin Malzemeler

    4 adet kuzu eti 2 orta boy soğan 3-4 diş sarımsak 1 orta boy havuç 1 orta boy kereviz 3 yemek kaşığı tereyağı 1 litre su 1 tutam tuz 1 tutam karabiber

Sosu hazırlamak için:

    2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 3 yemek kaşığı un suyu (tepsiden süzülen et suyu)

Fırında muzlu kuzu tarifi nasıl yapılır?

Bir incik yatağı hazırlamak için soğan ve sarımsağı halka şeklinde doğrayın, havuç ve kerevizi soyup küp şeklinde doğrayın. Doğranmış sebzeleri fırın tepsisine yayın ve sap yatağını hazırlayın. Saplarını tepsiye yaydığınız sebzelerin üzerine dizin. Tavaya tereyağı, tuz, karabiber ve suyu ekleyin. Tepsinin üzerini yağlı kağıt, ardından alüminyum folyo ile kapatın ve 175 derecelik fırında iki saat pişirin. İki saat pişen eti ayrı bir yere alın. Tepsideki suyu boşaltın ve bir kenara koyun. Un ve yağı derin bir tavada kavurun. Kokusu gittikten sonra kenara ayırdığınız suyu ekleyin. Sos koyulaşana kadar kaynatın ve etle birlikte servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın