medyauzmani.com

Fırında levrek – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bugün size biraz daha hafif yazıyorum, sonunda 62 rakamlarını görüyorum. Bu hafta sonuna kadar 61’e ulaşmayı düşünüyorum ama kader diyelim.

Bu hafta gün içinde ilginç bir yoğunluk var, projeler havada uçuşurken, teklifler ve sorular cevap beklerken, yemekten sonra günlük yürüyüşüm bile bozulmaya başlıyor. Tabii iki ay sonra düğünümüz var ve mangal yakıyoruz. Durum anlayacağınız üzere biraz zor.

Dün gece levrek yapmaya karar verdim çünkü fazla uğraşmadan lezzetli bir şeyler yemek istiyordum. Fırında levrek kadar lezzetli bir yemek, beğeninize göre pişirilirse nadir bulunur.

Ben biraz tarhun kullanmayı seviyorum çünkü balık yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Elimde taze tarhun olmadığı için tarhun beyaz şarap sirkesi kullandım.

Sirke ve tarhun kombinasyonu harika. Sizinle pişirme sırrını paylaşayım, sirke kısmen defne yaprağının işlevini üstlenir ve balığın derisinin ete yapışmadan çıtır çıtır çıkmasını sağlar.

Dukan diyeti yapanlar için pratik bir tarif olarak literatüre girsin.

Izgara levrek tarifi için tıklayınız. Levrek nasıl temizlenir öğrenmek için tıklayın 🙂

Aşk…

Fırında levrek tarifi için malzemeler

    1 adet levrek (kişi başı) 1 adet kırmızı soğan (küçükse 2 adet) 1 tutam maydanoz 2-3 yemek kaşığı tarhun sirkesi (taze tarhun + üzüm sirkesi de kullanılabilir) yoksa 2 adet defne yaprağı 1 çay bardağı domates Rendeleyin (isteğe bağlı) 2 dilim limon tuzu

Fırında levrek tarifi nasıl yapılır?

Fenerdeki bası temizleyin ve resimdeki gibi her iki tarafta girintiler yapın. Soğanı halkalar halinde kesin ve fırın tepsisine koyun. Levrekleri yıkayıp soğanın üzerine koyun. İçini ve dışını hafifçe tuzlayın. Sirkeyi balığın üzerine gezdirin. Limon dilimlerini koyun, üzerine maydanoz serpin ve son olarak damak tadınıza göre domates aroması ekleyin. Balığın üzerini yağlı kağıtla kapatın, alüminyum folyo ile kapatın ve hava çıkmayacak şekilde kenarlarını sıkıştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika üzeri kapalı, 10 dakika daha açıp üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın