Fırında börek gibi iftar sofrasını tamamlayacak makarna yapıyoruz. Çorbanın yanında ana yemek olarak çok lezzetli ve kullanışlı bir makarna yapıyoruz.
Haşlanmış makarna yapmak için bir tencereye su koyup kaynatıyoruz.
Tuz ekleyin ve tüm makarnaları kırmadan ekleyin.
15 dakika. Kaynatıyoruz, çok az sudan döküyoruz ve bir tencereye soğuk su koyuyoruz ve tencerenin kapağını 10 dakika kadar kapatıyoruz.Bu suda bekletiyoruz.
10 dk. Son olarak makarnayı süzgeçe alıp suyunu süzüyoruz.
Fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlıyoruz.
Makarnanın yarısını tepsiye dökün.
Beyaz peyniri kırıyoruz ve makarnayı döküyoruz.
Kalan makarnayı peynirli makarnanın üzerine dökün.
Bir tavada 150 gr. Margarini veya tereyağını alıp eritiyoruz, 3 yemek kaşığı un ekleyip kavuruyoruz.
500 gr. Sütü ve iki yumurtayı kırıyoruz ve ısısı gelene kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
Kaynayan sosu makarnanın üzerine dökün.
Kaşar peyniri koyuyoruz.
Rendelenmiş kaşar peynirini makarnanın üzerine serpin.
Altın kahverengi olana kadar 200 ° C’de pişiriyoruz.
Kareleri kesip servis ediyoruz.
Fırın makarnası hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]