medyauzmani.com

Fırında mercimek ve nohutlu tavuk – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bugün sizlere pratik bir tavuk tarifim var. O kadar pratik ki hem artık malzemelerinizi hem de az sayıdaki sebzenizi rahatlıkla kullanabilir, damak zevkinize göre yeni tatlar yaratabilirsiniz.

Haşlayıp kenara ayırdığım bakliyatlar filizlenince pek çok şeyi karıştırarak suyunun çözülmesini sağlıyorum. Neyse ki biraz sağduyu kullandığınızda ortaya çıkan tatlar oldukça iyi. O kadar ki, nasıl hazırladığımı unutmamak için hemen içindekiler listesini not alıyorum. Aslında insanın mutfakta yemek yapıp aynı zamanda küçük bir deftere kaydetmesi biraz komik 🙂

Dün akşam sofrada bu tavuğa birkaç isim verdik. En sevdiğim isim Winter Chicken’dı. Çünkü içerisinde bulunan kereviz, patates, nohut ve mercimek bir kış yemeği için mükemmel bir atmosfer oluşturmuştur.

Vakit buldukça baklagilleri kaynatmak ya da artanları buzluğa atmak, hazırladığınız yemeklere her zaman yeni bir tat ve renk katmanızı sağlar.

Aşk…

Nohutlu ve ızgara mercimekli tavuk tarifi için malzemeler

    4 adet kemiksiz tavuk but 2 adet orta boy patates 1 adet orta boy kereviz 1 adet orta boy soğan 1 diş sarımsak 1 çay bardağı haşlanmış mercimek 1 çay bardağı haşlanmış nohut 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı tuz

Tarifi ile fırında mercimek ve nohutlu tavuk nasıl yapılır?

Soğanı ince ince doğrayın. Sarımsakları soyun ve doğrayın. Patatesleri ve kerevizi soyun ve elma dilimlerini kesin (uzunlamasına 6 parça). Tavuğu fırın poşetine alıp üzerine zeytinyağı ve tuzu ekliyoruz. Kalan tüm malzemeleri ekleyin ve elinizle poşetin içinde karıştırın. 200 derecede fırını açın, fırın poşetini tepsiye alın ve üzerine bıçak yardımıyla 2-3 delik açın. Tavuğu 30-35 dakika pişirin. Tavuğu fırından çıkarmadan önce bıçakla kontrol edin. Bıçak kolayca fırlıyorsa fırından çıkarıp servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın