Merhaba sevgili arkadaşım,
Çok yoğun bir haftanın sonuna geldik. Neredeyse her gün bir toplantı ya da ön antrenman için yola çıkıyorum. Hala hastalık durumundan muzdaripim. Güne enerjik başlasam da akşama doğru kendimi halsiz hissediyorum. Duyduğum kadarıyla bu hastalık durumu en az 10-15 gün sürüyor.
Bugün öğle ve kahvaltı birleşince farklı bir şeyler pişirmek istedim. Göz alıcı ve lezzetli yemekler bana enerji veriyor ve günümü aydınlatıyor.
Buzdolabına bakıp börekle temas edince muska böreği yapmaya karar verdim. Ben bu börekleri genelde kızartarak yapıyorum ama bu sefer hafif olsun diye fırında pişiriyorum. Pişerken kuruyacağını düşündüğüm için Çin böreğinde kullandığım işe yarar bir yoğurt bulamacı yaptım. Sonuç olarak lezzetli ve hafif hamur işleri elde ettim.
Bu börekleri yapıp, fazlasını buzluğa atıp, misafirleriniz geldiğinde pişirebilirsiniz.
Bu arada yarın akşam saat 00:15’te TRT Haber’in sosyal paylaşım programında Vedat Milör ile Serdar Kuzuluoğlu’nun konuğu olacağım. ben de seni bekliyorum 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Fırında tılsımlı börek tarifi için malzemeler
- 3 adet yufka 150 gr beyaz peynir 1 tatlı kaşığı sıvı yağ (isteğe bağlı) 7-8 dal maydanoz
Sosu ve üzerini hazırlamak için:
- 1 yumurta 3 yemek kaşığı Çörekotu yoğurdu
Fırında musakka böreği tarifi nasıl yapılır?
Hamuru ikiye katlayın ve 4 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Bu şekilde resimdeki gibi uzunlamasına çizgiler elde edeceksiniz. Peyniri kaseye alıp çatalla eziyoruz. İnce kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. (Bu noktada dilerseniz margarin ekleyebilirsiniz) Başka bir kapta ayran ve yumurtaları çırpın. Kestiğiniz dilimi masaya koyun ve üzerine yoğurtlu harcı bir fırça yardımıyla sürün. Şeridin ucuna 1/2 çay kaşığı peynir dolgusu koyun. Hamuru önce kendine doğru küçük bir kare oluşturacak şekilde, sonra sağa ve sola düzgün üçgenler oluşturacak şekilde katlayın. Hamurun ucunu yoğurtlu harç ile kaplayın. Üzerine aynı harcı yayın ve biraz çörek otu serpin. Maskot böreğini yağlanmış bir fırın tepsisine koyuyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altın rengi alana kadar pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]