Fırında patlıcan kebabı tarifi bugün ne pişiyor diyenler için çok lezzetli.



Bugün sizler için az malzeme ile hazırlanmış harika bir lezzetli fırın yemeği hazırladık. Üstelik birçok fırın yemeğine göre kısa sürede pişiyor.

Patlıcan, Türk mutfağının en popüler sebzesidir. Çünkü onunla birçok çeşit yemek yapılabilir. Ayrıca reçel ve turşu! Sunacağımız tarif fırında patlıcan kebabı! Üstelik sadece 20 dakikada hazır.

Kahvaltı sofrasından dakikalar önce hazırlayarak sıcacık yiyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Dersler

  • 3 patlıcan kemeri
  • 500 gr. Az yağlı kıyılmış sığır eti
  • 2 soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı bayat ekmek kırıntısı
  • 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, kırmızı biber ve kimyon

sos malzemeleri

  • 1 domates
  • 2 acı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı kaynar su
  • 1 çay kaşığı tuz ve karabiber

yapılışı

Öncelikle patlıcanı yıkayın ve 1 parmak kalınlığında halkalar şeklinde kesin. Daha sonra turşunun içine koyun ve 25-30 dakika bekleyin. Daha fazla süzün ve fazla suyu elinizle hafifçe sıkın.

Bu arada rendelenmiş soğanı, ince kıyılmış maydanozu, ezilmiş sarımsağı, galeta unu, baharatları ve kıymayı bir karıştırma kabına alın. Ardından güzelce yoğurun. Ardından parçaları standart köfteler şeklinde kesin.

1 adet patlıcan ve bir adet normal köfteyi fırın tepsisine dizin.

Sosu için salçayı sıcak suda açtıktan sonra rendelenmiş domatesleri ve baharatları ekleyip patlıcanın üzerine dökün. Daha sonra üzerine kalın biber dilimlerini yayın.

200 derecede 20 dakika pişirin.

Yorum yapın