Merhaba sevgili arkadaşım,
Fritöz olarak kızartmayı severim, çoğunlukla yağda pişiririm ama son zamanlarda yerel bir şirketin denemek için gönderdiği fırında pişmiş Buldan Patlıcanı denedim. Çünkü etli ve tatlı bir dokusu var. Öyle ki çiğ salata yapıp yiyenler bile oldu. Patlıcanı fırına attım ve denediğimde tadına bayıldım.
Biraz yağ ile pişirilen bu tarif kesinlikle kızartma aramıyor. Bugün bahçemizden bir patlıcan topuyla yapacağım. Sıra kışlık sosa geldiği için hiç vakit kaybetmeden kapya biberli domates sosu ve geçen yıl yaptığım patlıcan soslarından biraz çırpacağım.
Kışlık domates sosundan turşuya kadar tüm tariflerime kış hazırlıklarını arama kutusuna yazarak ulaşabilirsiniz.
Aşk…
İçindekiler:
- 1 kg patlıcan 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber
Sosu hazırlamak için:
- 2 orta boy domates 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak tuz 1 yemek kaşığı sirke
İçerik Tablosu
Fırında patlıcan ve patates tarifi nasıl yapılır?
Patlıcanı soyun ve küpler halinde kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Tuz, karabiber ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede altın rengi alana kadar pişirin. Patlıcan pişerken domatesleri küp şeklinde kesin. Zeytinyağında kızartıp tuz, karabiber ve sarımsağı ekleyip biraz daha pişirin. Sirkeyi ekleyin ve suyunu yavaşça çekin, ardından ocaktan alın. Pişen patlıcanı fırın tepsisine alıp üzerine sosu döküp servis ediyoruz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]