medyauzmani.com

Fırında Patlıcan ve Cheddar Sığır Eti

Çok hafif, tatlı, lezzetli, fırınlanmış patlıcan ve kaşar, etli

Patlıcanı yağda da kızartabilirsiniz ama ben fırında biraz sıvı yağ ile yaptım. Bu şekilde çok hafif ve lezzetli oluyor denemenizi tavsiye ederim. Güzel ve lezzetli 👌🏻

Patlıcanı yıkayın ve kalın dilimler halinde kesin.

Onları 20 dakika tuzlu suda bekletin.

Bu arada bir tavayı ısıtıp zeytinyağını ekleyin. Eti ekleyin ve suyunu bırakana kadar bir kaşıkla karıştırın. Suyu çıkınca gerekirse biraz su ekleyip ocakımızın pişme hızına göre pişiriyoruz. Tavaya zeytinyağı, yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurun.

Biber ekleyin ve kızartın. Ardından eti ilave edip pişirin.

Daha sonra biber salçası, karabiber tuzu, et suyunu koyuyoruz, ezilmiş sarımsağı koyup bir süre pişiriyoruz, ocağı kapatıyoruz.

Tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanları süzüp kağıt havluyla kurulayıp zeytinyağını koyup iyice karıştırıyoruz.

Tost makinesini son konumuna kadar ısıtıp patlıcanı hazırlıyoruz ve üzerinde kızartıyoruz.

Biberleri de uzunlamasına kesip tost makinesinde kızartıyoruz.

Kredime bir patlıcan koyduk. Pişmiş eti koyup bir patlıcan daha koyuyoruz.

İki kat patlıcanın üzerine domatesi koyuyoruz, yanlarına kızarmış biberleri yerleştiriyoruz.

Salçanın üzerine kaynar su koyup biraz tuz ilave ederek açıyoruz.

Patlıcanların üzerine domates sosu döküyoruz.

200°C fırında ters çevirerek pişiriyoruz. Son olarak kaşar dilimlerini koyup altın sarısı olana kadar pişiriyoruz.

sıcak servis yapıyoruz,

Afiyet olsun..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın