Patlıcanla yapılan yemekler kebabın tadına benzer. Kızartmaya ve közlemeye uygun patlıcanın tadından olsa gerek.
Kuzu eti de bu lezzete eşlik ettiğinde adeta bir şölene dönüşüyor. Başka bir dokunuş, yiyeceği görünür kılar.
Tamamen fırında piştiği için hafiftir.
Patlıcanı soyup üç parçaya bölelim. Her parçayı bir tarafını yırtmadan dörde bölelim. Bu büyük bölümler ezilmemelerini sağlar. Acılığını gidermek için tuzlu suya koyalım.
Şimdilik kuzu eti kızartalım. Soğanı küp küp doğrayıp az yağda kavuralım. Et suyunu bırakıp salçayı emdiğinde sarımsağı ve kuzu etini ekleyelim. Domatesleri ve yeşil biberleri doğrayıp ekleyin.
Tuz ve karabiberi ekleyelim. Bu sırada patlıcanı yıkayıp soyun. Tepsiye alıp sıvı yağ koyalım. 200 derecede biraz yanalım.
Fırından alıp üzerine etli sosu dökelim. Suyu azsa, daha fazlasını ekleyebilirsiniz. Üzerini folyo ile kapatacağım.
200 C de 15 dakika pişirin. Pişirip folyoyu açalım. Fırının ısısını düşürüp 180 derecede 15 dakika pişirip altını kapatıyoruz.
Afiyet olsun..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]