Balkabağının her şeklini sevenlerdensiniz desem bu versiyonuna eminim bayılacaksınız. Evde bayat ekmek ve peynir artıklarını değerlendirmenin lezzetli bir yolu da fırında peynirli pratik kabak.
Kabağın çok çabuk piştiğini zaten biliyoruz. Bu nedenle fırına vermeden önce kızartmaya veya kaynatmaya kesinlikle gerek yoktur.
Dışı çıtır çıtır pişerken içi hafif ekşi kalır ama kendine has şekerli tadını kaybetmez.
Bayat ekmekleri rondodan geçirdiğinizde içinde kalan iri parçalara çok takılmayın, sonunda hepsi aynı kıtırlığa ulaşıyor.
Aşk…
İçerik Tablosu
Izgara peynirli pratik kabak tarifi malzemeleri
- 3 orta boy kabak 2 su bardağı peksimet 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 2 yumurta ½ su bardağı zeytinyağı
Fırında peynirli pratik kabak tarifi nasıl yapılır?
Kabağı yıkayıp soyun ve 2 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Bayat ekmekleri blenderdan geçirip alabildiğince ufalayın. 1 su bardağı taze kaşar peyniri, ekmek, tuz ve karabiberi aynı kapta karıştırın. Bir fırın tepsisini zeytinyağının yarısı kadar yağlayın. İki yumurtayı bir kapta çırpın. Kabak dilimlerini önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın. Fırın tepsisine kabakları sırayla dizin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında nar gibi oluncaya kadar kızartıp sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]