Bu kadar pratik ve lezzetli bir tarifte dolapta kalan tek sebzeyi nasıl değerlendirirsiniz? ☺️ Sebzeli tava kebabı adını verdim çünkü biz tek tavada kızartıp pişiriyoruz. Tüm lezzeti ve suyu içinde kaldığı için asla doymazsınız.
Bu tarif için 24cm tefalturkiye Ingenio Mix serisini seçtim. Az yer kaplarken çok iş yapan bu tava her zaman elinizin altında. Yerden tasarruf sağlayan iç içe geçmeli tasarımı ile kolayca bir dolapta saklayabilirim.
6 kat daha güçlü titanyum kaplama sayesinde çizilmez.
Ingenio Mix serisi ile kendi koleksiyonunuzu oluşturabilir, mevcut koleksiyona ihtiyaçlarınıza göre eklemeler yapabilirsiniz.
Tefal işbirliği
İçerik Tablosu
Fırında sebze kebabı tarifi malzemeleri
400 gr kuşbaşı et 1 orta boy patlıcan 1 orta boy patates 1 kırmızı biber 2 dolmalık biber 1 orta boy havuç tuz, karabiber, kimyon ve kekik 3 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için:
1 tepeleme yemek kaşığı salça 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı su
Fırında sebzeli tava kebabı tarifi nasıl yapılır?
1. Yemek için önce tüm sebzeleri yıkayın. Patlıcanı soyun ve orta büyüklükte küpler halinde kesin. Biberlerin başlarını koparıp aynı büyüklükte doğrayın.
2. Kabağı ve domatesleri soyun ve orta büyüklükte küpler halinde kesin. Pırasaları aynı büyüklükte doğrayın. Akşam yemeğinde kullanacağınız dana etini küp küp doğrayın.
3. Eti bir tencereye koyun ve suyunu salana kadar ara sıra karıştırarak kızartın. Yuvarlak bir fırın tepsisinin altını pişirme kağıdı ile kaplayın. Pişen tüm sebzeleri ve etleri tepsiye diziyoruz.
4. Zevkinize göre baharat ve tuz ekleyin. Sebzeleri, eti ve baharatları bir kaşıkla karıştırın. Sosu için salça ve yağı bir kaba alın.
5. Salçayı yağ ile karıştırın ve üzerine su ekleyin. Malzemeleri karıştırıp sosu tepsiye dökün. Tepsiyi tekrar pişirme kağıdı ile kaplayın. Tepsiyi 180 derecede önceden ısıtılmış fırına veriyoruz.
6. Yaklaşık bir saat piştikten sonra çıkarın. Yemeği hemen karıştırıp servis edebilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]