medyauzmani.com

Patatesli Milföy Menteşeli – En Sevdiğim Yemek

Milföyler yumuşamadan tezgaha alalım.

Bunu yapmak için soğanı küpler halinde kesin ve yağda kızartın.

Onlar yanarken üzerine tuz, karabiber, karabiber ve salçayı ekleyelim 3-4 dakika çevirelim.

Haşlanmış patatesleri çatalla güzelce karıştırdıktan sonra kızaran karışıma ilave edelim baharatların hepsi karışana kadar iyice karıştıralım kenara koyalım.

Bir iki yemek kaşığı tuz veya hafif ılıttığımız patateslerimizden 1-2 yemek kaşığı alıp parlak hamurlarımızın üzerine koyup tüm hamurun üzerine yayalım.

Hamurun altından çıkan pembe poşetleri almayın yoksa hamuru tezgahtan kaldırmak çok zor oluyor hamuru pembe olunca rulo gibi sarmak daha kolay oluyor. çantalar.

Hamuru bu şekilde kestiğinizde bezeleri yapmaya başlıyorsunuz ve bezeleri yaptıktan sonra yağlanmış tepsi veya tepsiye diziyorsunuz.

190 C fırında 35-40 dakika yani pudranın üzeri nar gibi parlak ve altın rengi olana kadar pişiriyorsunuz.

Daha sonra ocaktan alıp üzerlerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu dökün ve 3-4 yemek kaşığı sıvı yağda biraz döndürdüğünüz toz biberi serpin.

Çok kullanışlı, lezzetli ve günü kurtarabilecek bir tarif.

Herkese bu yöntemi denemeye devam etmelerini tavsiye ederim.

Yemek yiyenlerin mantıdan ayırt edemediği bir tarif deneyeceklerin iştahı kabarıyor.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın