medyauzmani.com

Fırında Tavuk – En Sevdiğim Yemek

Yapımı kolay ve lezzetli bir tatlı yaptım. Eminim herkes yapar ama birkaç ipucu ile lezzet katabilirsiniz.

Çocuklarım tavuk göğsü sevdiği için göğüs eti ile yaptım. İstediğiniz parça ile yapabilirsiniz. Uyluk veya bagetin bir kısmı çok lezzetlidir. Yemeğimizi hazırlamaya devam edelim.

Tavuk göğsünü muhallebiden daha küçük doğrayalım, yıkayalım ve süzgeç yardımıyla kurulayalım.

Tavuğu ocaktan aldığımız tencereye alıp biraz tuz ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz. suyunu bırakana kadar pişiriyoruz.

Tavuğumuz pişerken patatesleri ve soğanları soyup yıkayalım ve doğrayalım.

Suyunu çeken tavuğun üzerine sıvı yağı ekleyip güzelce kızartalım. Pembeye yakın olan soğanı atalım, birkaç kez kızartalım ve patatesleri ekleyelim.

Bir süre yağın içine koyuyoruz ve çiğ kokusu çıkınca damak zevkine göre baharatları ve suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz. Özellikle kuru nane ve karabiber severim.

Her patatesin su emme oranı farklı olduğu için su miktarını vermedim. Tencereye patateslerin üzerini geçecek kadar su ilave edin.

Damak zevkinize göre tuz ekleyin. Sebzeler ve tavuklar pişince yemeği servis ediyoruz. Bizimle deneyenlere afiyet olsun.

Not: Tavuk göğsü kuru olduğu için yağ miktarını aşağıdaki gibi değiştirdim. Çok fazla ise kendinize göre azaltabilirsiniz.

Not: Bulgur pilavını domatesli ve sebzeli yaptım, tarifini paylaşacağım. İyi bir aileydi. Umarım beğenirsin.

Haşlanmış Tavuk Yardımcı Programı hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın