Fırında tavuk göğsü – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Kadayıf tavuk göğsü nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 10 yorum var. Tarif tüyoları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum, kadıflı sütlü tatlı, kadıflı tavuk göğsü, pratik tatlı, ramazan tatlıları, tavuk göğsü, yaz tatlıları ve tarifleriniz

Çıkış tarihi: 01-05-2010

4 5 5 1

Hilal Hanım harika bir tarif paylaştı bizlerle. Tavuk göğsü yapmak için en sevdiğim iki tatlıyı kadayıfla karıştırdı. Helal olsun Hilal Hanım.

Tavuk göğsü için:

    1 litre süt 125 gram sıvı yağ 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı nişasta 1,25 su bardağı süt 1 adet Fal sakızı 1 paket sade krem ​​şanti

yukarı

    250 gram taze kırmızı biber 100 gram margarin 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz 1 su bardağı toz şeker

Kadayıf tavuk göğsü tarifi nasıl yapılır?

Önce ıslanan kadıfı elimizle söküp içini açıp teflon bir kaba yağı koyup eritiyoruz. Eridikten sonra kadayıfları azar azar atıp üzerine şekeri ekliyoruz. Kadifeyi altın rengi olana kadar ara ara karıştırıp en son cevizleri ekleyip biraz daha ocakta bekletip soğumaya bırakıyoruz. Tavuk göğsünde yağı eritip un ve nişastayı ekleyip un kokusu çıkana kadar kavurun. Sütümüzü ekleyip hızlıca karıştırıyoruz. Unu serptikten sonra şekeri ve sakızı atıp karıştırmaya devam ediyoruz. Koyulaşıp kaynamaya başlayınca ocağı kapatıp içine krem ​​şantiyi dökün ve mikserle 5 dakika pişirin. karıştırıyoruz. Dinimize göre Kadayıfımızın yarısını eşit bir şekilde dağıtıp, üzerine tavuk göğsü döküyoruz ve tekrar Kadayıf ile kapatıyoruz. Katılaşana kadar 1-2 saat buzdolabına koyuyoruz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın