Dün parti iksirini biraz kaçırdım ve bütün günüm yorgunlukla geçti. Böyle yorucu günlerde insanın içinden yemek yapmak gelmiyor. Evde C vitamini bitince eşimin enerji toplamak için sıktığı nar ve portakalları içmek zorunda kaldım.
Tavuk şişleri bugünlerde benim cankurtaranım. Evdeki malzemeleri kullanarak pratik ve lezzetli şişler yapabilirsiniz.
Protein günlerinde şişleri aynı şekilde hazırlayabilir ve sadece et yiyebilirsiniz. Sebze + protein günlerinde şişlerin hepsi senin. Yanında bol yeşillikle harika gidiyor.
Tavuk şişleri hazırladıktan sonra porsiyonlara ayırıp dondurucuda saklayabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Izgara Tavuk Şiş Tarifi Malzemeler
- 1 tavuk göğsü 4-5 mantar 2 yeşil biber
Baharat için:
- 2 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı zeytinyağı, kekik, biberiye, karabiber ve tuz 1 diş sarımsak 1/1 soğan
Fırında tavuk şiş tarifi nasıl yapılır?
Tavuk göğüslerini küp şeklinde doğrayıp bir kaseye alın. Marine için malzemeleri ekleyin, iyice karıştırın, streç filmle kapatın ve buzdolabında bir saat bekletin. Biber ve mantarları doğrayın. Resimdeki gibi biber, mantar, soğan ve et şeklinde marine edilmiş ve yumuşacık göğüs eti paketi. Fırın ızgarasını açın ve sıcaklığı 220 dereceye yükseltin. Tavuk şişleri istenilen kahverengiye dönene kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]