Merhaba sevgili arkadaşım,
2015’i geride bırakıp 2016’ya girerken hindi dolması bizim için oldukça revaçta.
Üstelik bu sene ilk defa deneyecek olanlar için de bir video hazırladım 🙂
Fırında tavuk pişirirken dikkat etmeniz gereken püf noktalarını birlikte inceleyelim.
Tavuğu pişirmeden en az bir saat önce buzdolabından çıkarın. Tavuk butlarını ve kanatlarını, pişerken yanmamaları için birbirine bağlamayı unutmayın. Fırının pişirme süresine uyduğunuzdan ve fırını önceden ısıttığınızdan emin olun. Tavuğa hoş bir aroma vermek için taze biberiye ve kekik kullandığınızdan emin olun. Her zaman bulamayanlar bu tarifteki gibi dereotu kullanabilir.
Tavuğu tavada pişirebilir veya videomdaki gibi fırın ızgarasını kullanabilirsiniz böylece her tarafı eşit pişer.
Izgara kullanacaksanız altına bir kap koyun, tavuğun nemli kalması için tavuk suyu ve yağı kullanabilirsiniz.
Kalan suyu tavukla servis edebileceğiniz en pratik soslardan biri olan sos yapmak için kullanabilirsiniz.
Sosu yapmak için bir yemek kaşığı tereyağı ve bir yemek kaşığı unu kokusu çıkana kadar kavurup üzerine tavuk suyu ve biraz su ilave etmeniz yeterli. Damak zevkinize göre tuz ve karabiber ekleyip koyu bir kıvam alana kadar pişirip sıcak olarak yemeğinizin yanında servis edebilirsiniz.
Bu tarifte pilav dolmasının videosunu da ekliyorum. Pilav yapmak için ciğer kullanmayı sevmiyorum. Dilerseniz soğan ve ciğer birlikte kızartıp pilav yapabilirsiniz.
Pilav Dolması ve Tereyağlı Tavuk Tarifi Üzerine Video Dersler:
Sağladığınız pilav ve tavuğun büyüklüğü 4 yetişkin için yeterlidir. Yılbaşı masasında çok fazla meze varsa, o zaman daha fazla insan bunları kullanabilir.
Meze ve salata tariflerini görmek için buradaki linke tıklayabilirsiniz.
Mutlu, huzurlu ve huzurlu bir yıl olsun!
Aşk….
İçerik Tablosu
Fırında tereyağlı tavuk ve pilav nasıl yapılır? Tarif malzemeleri
- 1 bütün tavuk (2 kilo)
Tereyağını hazırlamak için:
- 50 gram tereyağı 1 diş sarımsak 1 tutam kıyılmış dereotu Tuz Karabiber Limon suyu
Tavuğun içi için:
- Yarım limonun kabukları (yarım limonun suyu sıkılmıştır) çeyrek orta boy soğan 1 sap kereviz
Fırında tavuk hazırlanışı:
Baharatlı tereyağını elde etmek için dereotunu doğrayın ve bir kaseye alın. Sarımsağı rendeleyin. Karabiber tuzu ve bir limonun suyunu ekledikten sonra soğuk tereyağını ezip baharatları ekleyin. Bir kaşıkla tavuğun derisini ve etini ayırın. Aromalı yağı tavuğun derisinin altına ellerinizle yayın. Tavuğun içine yarım limon, soğan ve kereviz sapı koyun. Tavuğu kalan miktarda tereyağı ile fırçalayın. Videodaki tavuk but ve kanat kısımlarını fırın ipi yardımıyla birbirine tutturun. Önceden 220 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. 15 dakika sonra ısıyı 150 dereceye düşürün ve 50 dakika daha pişirin. Tavuğu pişirirken kullandığınız ipleri kesin ve içine koyduğunuz malzemeleri çıkarın. Tavuklarınız servise hazır.
pirinç dolması
Fırında tereyağlı tavuk ve pilav nasıl yapılır? Tarif malzemeleri
- ½ orta boy soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 su bardağı pirinç 1 çay kaşığı tarçın 2 çay kaşığı yenibahar 1 yemek kaşığı kuş üzümü 1 yemek kaşığı çam fıstığı Tuz ve karabiber 1 tutam kıyılmış dereotu
İç pilavın yapılışı:
Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın. Doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca çam fıstığını ve kuş üzümünü ekleyin. Yer fıstığı pembeleşince yıkanıp süzülmüş pirinç eklenir ve bir dakika daha kavrulur. Tuz, tarçın, yenibahar ve karabiberi ekleyip bir dakika daha soteleyin. Sıcak su ekleyin ve karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Doğranmış dereotunu tencereye ekleyin, karıştırın ve altını kapatarak 10 dakika demlenmesini sağlayın. Servis tabağına iç pilavdan biraz yayın. Pilavın üzerine ocaktan aldığımız tavuğu koyuyoruz. Kalan pirinci tavuğun içine koyun ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]