Fıstık Dolması (Yeşil, Patlıcan)

Merhaba arkadaşlar, Anep yemekleri zengin ve lezzetlidir. Bu yüzden şanslıyım, çok teşekkür ederim. Evet sıra antep usulü kuru dolma hazırlamaya geldi. Bu sebeple kendimiz kurutuyoruz. Patlıcan, biber, kabak zaman zaman hasat edilir, iplere bağlanır ve güneşte kurutulur. Daha sonra iplerden çıkarılır ve istenildiği gibi kullanılır. O zaman tarife geçelim

Anep Tarzı Kuru Dolma (Yaprak, Patlıcan) tarifi için patlıcanı mümkün olduğu kadar lifinden ayıralım. Sonra bir tencerede su kaynattım. Patlıcan ve biberleri sırasıyla atalım, 5 dk. onu kaynat. Yumuşayıp yumuşamadığını ellerimizle görebiliriz. O halde kapağını kapatalım, biraz dinlendirelim. Sonra 10 dk. su içelim. Kokudan kurtulmak için tekrar normal su koyalım. Bunu birkaç kez yaptıktan sonra suyunu iyice süzelim.

İç çamuru düzeltelim; Soğanları ve sarımsakları serpin, bir kaseye dökün. Pirinci yıkayıp tencereye alalım. Kıymanın üzerine baharatları ekleyelim. Yağımızı ve suyumuzu, salçamızı ekleyip yoğuralım, iyice karıştıralım. Bu noktada limon tuzunu atmaya gerek yok, pişirirken tadına bakmak için eklenebilir.

Daha sonra sırasıyla patlıcanlar doldurulur ve tencerenin ağzı tencerenin içinde olacak şekilde tencereye yerleştirilir. Daha sonra yay taşı konur ve çabuk pişmesi istenirse sıcak su yoksa tatlı su eklenir. Pirinç çiğ olduğu için kaynak taşından geçene kadar suda ıslatılır. İçine biraz tuz ve limon tuzu atılıp ocağın altı açılır.

Önce yüksek ateşte kaynayıncaya kadar pişirilir, sonra kaynayınca ocağın altına indirilip suyu çekinceye kadar pişirilir. Su soğuduysa dilerseniz bir kap çıkarıp tadına bakabilirsiniz. Veya birkaç dakika. Onlar da pişirilir ve kaplanır. Çok fazla su varsa, bir kaseye süzebilirsiniz. 3-5 dk. sonra taşı çıkarın ve tekrar 3-5 dakika. dinlenip servis yapabilirsiniz

Fıstık Ezmesi (Tbiri, Patlıcan) hazır.

deneyenlere afiyet olsun..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın