medyauzmani.com

Yaprak Sarma (Kıymalı) – En Sevdiğim Yemek

Merhaba arkadaşlar kuru malzemelerin yanında çeşit olarak kendi başına harika bir yemek olan karışık sebzeleri de yapabilirsiniz, hemen tarife geçelim👇

Kıymalı Yaprak Sarma Tarifi için öncelikle yaprak taze ise 1-2 dakika tuzlu suda kaynatılır. hadi haşlayalım.

Basma yaprağı yoksa tuzu suda bekleterek azaltalım ya da tuzlu suda yumuşatıp soğutup dolaba koyabilirsiniz. Yaptım.

Bahçeden üzüm yapraklarını topladım, ekşi, acı, tatlı, tuzlu suda haşlayıp soğutup dolaba koydum. Yapacağım zaman çıkardım

Daha sonra iç harcını tencerede yapabilirsiniz. Her şeyi ekleyin ve iyice karıştırın. O halde resimlerdeki gibi saralım, tencereye koyalım.

Üzerine çeşme taşı koyalım, çeşme taşından su geçene kadar su ekleyelim.

Biraz tuz ve limon tuzu ilave edilerek ocağın altı açılır, kaynamaya başlayınca altını çevrilir.

Daha sonra su bitince sarma hazırdır. birkaç dakika. sonra taşı çıkarın ve 4-5 dakika bekleyin. dinlenip daha fazla hizmet edebilirsiniz

Kıyılmış Yaprak Sarma hazır.

Deneyenlere bol şans…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın