Helva tariflerim meşhurdur, helvayı her paylaştığımda takipçilerimin ilk sorduğu soru çok mu uzun tutuyoruz Nilay hanım. Size güzel bir haberim var – Kenton Geleneksel Lezzetler irmik helvasını denedim, hem lezzetini hem de pratikliğini beğendim.
İrmik helvası yorulmadan tam kıvamına gelir. Ve küçük bir dokunuşla, kahvaltılık bir teklif hazırladım. Tarifimi denemeyi ve benimle paylaşmayı unutmayın💕
Aşk…
@kentonturkiye co
İçerik Tablosu
Fıstıklı irmikli dondurma tarifi için malzemeler
- 1 paket Kenton İrmik Helvası 2 su bardağı süt 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı toz fıstık Dondurma
Servis için:
- Ezilmiş fıstık ve nar taneleri
Dondurma ve fıstıklı irmik tatlısı nasıl yapılır?
100 gram tereyağı ve sütü bir tencereye alıp kaynamaya bırakın. Torbayı boşaltın ve dövülmüş fıstıkları ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve tencerenin kapağını kapatın. Su tamamen emildiğinde brülörü kapatın. Helvayı kaşıkla birkaç kez çevirerek karıştırdıktan sonra 10-15 dakika dinlendirin. Kasenin içini streç filmle kaplayın. İçine irmik tatlısını yayın ve ortasına bir top dondurma koyacak kadar boşluk bırakın. Servis yapacağınız tabağa dondurmayı koyun, düzleştirin ve ters çevirin, üzerini fıstık tozu ve nar taneleri ile süsleyerek servise hazır hale getirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]