medyauzmani.com

Beyti Kebabı Nasıl Yapılır? – Benim favori yemeklerim

İlk olarak beytimiz için eti hazırlıyoruz.

Soğanı ve sarımsağı dolaba koyun, tüm malzemeleri karıştırın ve yoğurun.

Köfteleri uzun ve yassı yapalım.

Etimizi 190 C de önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriyoruz.

Yufkalardan birini alıp ortadan ikiye keselim.

Tereyağını teker teker koyalım.

Etleri iki veya üç şekilde dizip resimde görüldüğü gibi saralım.

Kesip ocağa koyalım ben sıvı yağ kullandım siz isterseniz tereyağ da kullanabilirsiniz.

Kebabımız fırında pişerken domates sosunu hazırlayalım. Bunu yapmak için bir tavada tereyağını eritin, domates rendesini ekleyin. Birkaç dakika kaynattıktan sonra karabiber ve tuzu ekleyin. Kıvamı koyu olursa su ekleyebilirsiniz.

Hamur hafif kızardıktan sonra ocaktan alın.

Beyti kebabımızı servis tabağına aldıktan sonra üzerine domates sosundan dökelim ve yanına bir kaç kaşık yoğurt koyalım.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın