Fıstıklı ve bademli bisküvi – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Yorucu bir haftanın sonuna geldik. Tabii benim için hafta hiç bitmiyor. Hafta içi işlerime devam ederken, hafta sonları sabah 09:00 ve akşam 18:00’de okuldayım. Geçen hafta kurabiye tekniklerinden sonra waffle’lara geçtik. Arada ekmek ve börek hazırladık. Benim için düşündüğümden daha iyiydi. Her zaman evde denememe rağmen, işletme okulunda doğru teknikleri öğrenmek insanı çok geliştiriyor.

Bu hafta mutfakta ilk test sürüşümüzü yapacağız. Bakalım nasıl olacak 🙂

Usla ile Günlerim’in yeni teması bisküviydi. Uzun zaman önce evde denedim. Burada bir tarif bulabilirsiniz. Okulda yaptığımız tarif bence mükemmeldi.

bisküvi. Kelimenin kökeni iki kez pişirilmiş demektir. Yüzlerce yıldır, yiyecekleri saklamak için fırında kurutma yöntemi kullanılmıştır. Pişirilerek kurutulan yiyecekler daha uzun süre dayanabileceği için tercih edilir. O dönemden günümüze kadar gelen klasik tariflerden biri de bisküvidir. Geçen hafta kahve yaptığımda yanında bir iki dilim alırdık 🙂

Bu arada, Temmuz ayı boyunca devam edecek olan yaz seçmeli programları USLA’da başlıyor. İlk hafta özel bir Tart ve Kiş. Her program 5 gün sürecektir.

Aşk…

Fıstıklı ve bademli Biscotti tarifi için malzemeler

    2 orta boy yumurta (120 gr) 1 su bardağı toz şeker (125 gr) 2 su bardağı un (235 gr) 2,5 yemek kaşığı tereyağı (40 gr) ½ paket kabartma tozu (5 gr) 1 su bardağı bütün badem ve antep fıstığı Toplam (130 gr) 2 çay kaşığı limon kabuğu

Fıstıklı ve bademli bisküvi tarifi nasıl yapılır?

Doğranmış tereyağı ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar yüksek devirde çırpın. Hızı azaltmak için yumurtaları tek tek ekleyin. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyin. Yumurtalar tamamen karışınca önce unlu karışımın yarısını ekleyin ve alttan üste doğru karıştırın. Biraz birbirine yapışmaya başlayınca kalanını hamura ekleyin ve mutfak masasına alın. Fındık ve limon kabuğu rendesini hamura ekleyin ve kalan unlu karışımı hamurla birlikte yavaş yavaş ekleyin. Unun tamamı bisküvi hamuruna karışınca hamuru iki eşit parçaya bölün. Böldüğünüz hamurdan iki bezeyi kullanacağınız tepsi büyüklüğünde açın. Hamuru biraz sıvı yağ ile yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35-40 dakika pişirin. Bisküviyi fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince dilimleyin ve kesik tarafı yukarı gelecek şekilde tekrar tepsiye yerleştirin. 180 derecede 10 dakika daha pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın