Gaziantep bölgesi için pratik bir şekilde yuvalar yapıyoruz.
Hazır yufka böreği bulamıyorsanız
1,5 su bardağı pirinci sıcak suyla ıslatıyoruz, yarım saat sonra suyunu süzüp temiz bir bezin üzerine döküyoruz.
1 adet soğanı pilavın üzerine koyuyoruz, 100 gr. Yeterince yağsız dana eti, karabiber ve tuzu ekleyip elimizle iyice karıştıralım.
Nohuttan parçalar koparıp elinizde sarıp küçük köfteler yapıyoruz.
Bu şekilde hazırladığınız fazla köfteleri derin dondurucuya koyabilirsiniz.
Etin ortasına bütün soğanları koyun, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve düdüklü tencerede 15 dakika pişirin.
Pişen etin sütünü tel ızgaradan geçirip tavaya alıyoruz.
Sıcak su döküp kaynamaya başlayınca hayvan yuvaları elde ediyoruz.
5 dakika. sonra haşlanmış bezelye ve eti döküp kaynamaya bırakıyoruz
Eritilmiş yoğurt, un ve yumurtaları bir kaseye ekleyin ve pürüzsüz bir karışım elde edene kadar bir çırpma teli ile karıştırın.
Çorba suyundan azar azar alıp yoğurda karıştırıyoruz ve yoğurdu ılımaya bırakıyoruz.
Bir tavaya yağı alıp kuru çekirdekleri ekleyip ısıtıp çorbaya döküyoruz.
Kıvamı koyu olursa sıcak su ilave edin.
Vitamin yuvası hazır
Afiyet olsun
var siteLongVisitInterval = setInterval(function(){ clearInterval( siteLongVisitInterval ); ga('send', 'event', 'LongVisit', '15-seconds', 'Normal'); }, 15000);
window.fbAsyncInit = function() { FB.init({ appId : '625252620958088', xfbml : true, cookie : true, version : 'v2.9' }); };
(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = " fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
window.initializeSiteEvents = function(){ window.session = "false"; window.sessionURL = "/" ; window.sessionProfileURL = "/" ; window.sessionUnVerifiedEmail = "false"; window.allowCopy = "false"; } var OneSignal = window.OneSignal || []; OneSignal.push(function() { OneSignal.init({ appId: "ddbd8fe6-7d2c-430b-8c04-52a6fe5a181a", }); });
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]