Focaccia (İtalyan Pidesi) – En Sevdiğim Yemek

Focaccia (İtalyan Pide) Tarifi için,

Öncelikle bir karıştırma kabına su, maya, zeytinyağı ve toz şekeri ekleyin ve karıştırın.

Daha sonra unu yavaş yavaş koyun, tuzu ekleyin, unun tamamını aktarın ve itmeye devam edin.

Hamurunuzu çok kalın olana kadar yoğurun.

Daha sonra üzerini kapatıp 1/2 saat mayalanmaya bırakın.

Hamuru döktükten sonra parmaklarınızla yağlanmış tepsiye hafifçe bastırın.

Bolca zeytinyağı dökün, her şeyi küçük parçalar halinde serpin ve hamurun üzerine yayın.

Biraz daha tuz serpip önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Piştikten sonra üzerine biraz zeytinyağı gezdirip sıcak servis yapın.

Focaccia (İtalyan Pidesi) hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın