Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugünkü tarifim yapmayı çok sevdiğim focaccia, bildiğiniz gibi İtalyan ekmeği. Hatta pizzanın atası olduğu bile söyleniyor. Şimdiye kadar çok çeşitli tatlar denedim ve en sevdiğim versiyonlar soğanlı, biberiyeli ve zeytinli olanlar.
Parmesan dışında focaccia yapan çok az peynir var ve bunlardan biri de Mihaliç peyniri Bandırma’dan getirdiğimiz Mihaliç peyniri ve çok sert ve tuzlu bir peynir yani öyle oturup yenecek cinsten değil. kahvaltı için. Tarifimdeki gibi salatalarda, krutonlarda ve focaccia’da harika oluyor 🙂
Bu tarifin en güzel yanı mutfak robotunda yoğurmanız gerekiyor. Kısa aralıklarla çalıştırdığınız robot sayesinde kendinizi yormadan ipeksi bir hamur elde edersiniz. Gerisi biraz toparlamak ve bazı dokular eklemek.
Bu akşam ne yapsam diye düşünenler bu tarifi biraz salata ile denemeli bence.
Aşk…
İçerik Tablosu
pankek tarifi malzemeleri
Hamuru hazırlamak için:
- 3,5 su bardağı un 1,5 su bardağı su (ılık) 1 paket instant maya 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı şeker Tepsiye serpmek için mısır unu
yukarı:
- Yeşil zeytin Mihaliç peyniri Kırmızı soğan Taze biberiye Taze fesleğen Kuru domates 2-3 diş sarımsak 1 su bardağı zeytinyağı
Pankek tarifi nasıl yapılır?
Ekmek hamuru için 3 su bardağı un, ılık su, maya, zeytinyağı, tuz ve şekeri mutfak robotunun kasesine koyun. 30 saniyeye kadar kısa aralıklarla çalıştırın. Hamurun yumuşaklığına göre 1-2 defa yarım çay bardağı un ilave edin. Makineyi daha kısa aralıklarla 1-2 dakika çalıştırarak hamur ekmek hamuru kıvamına gelene kadar yoğurun. Hazırladığınız focaccia hamurunu unlu tezgaha alın, elinizde bir dakika daha yoğurun ve bir kapta 30 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru ikiye bölüp 1,5 – 2 cm kalınlığında iki beze açın ve merdane yardımıyla mısır ununu fırın tepsisine bolca serpiştirin ve hamuru tepsiye dizin. 2 yufkanın üzerine zeytinyağı gezdirip elinizle yayın. Parmaklarınızla hamura bastırarak hafif girintiler yapın. Doğradığınız malzemeleri hamurun üzerine istediğiniz büyüklükte bölün ve serpiştirin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 18-20 dakika pişirin ve sıcak veya soğuk servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]