Fondan Kek – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

4. Romantik Şubat Tarifi ile karşınızdayım 🙂 10-11 Şubat tarihleri ​​arasında düzenlediğimiz yarışmamızda Hotpoint çok fonksiyonlu el mikseri birincisi, tarifimize en yaratıcı ismi bularak “Fondan Love” adlı Ayşe Can oldu.

Bugünkü tarifimiz kalbimizde yer eden türden, sert bakışlarının altında akışkan, yumuşacık ve düzgün bir kalbi var 🙂

Fondan kekler unsuz kekler olarak da adlandırılır çünkü çok az kullanılırlar, özel bir yemeği bitirmek veya misafirlerinizin aklını başından almak için harika bir tariftirler. Bu tarifi hazırlamak için tek parça metal veya porselen fırın kabı kullanabilirsiniz.

Kekin kalıptan kolay çıkması için önce kaseleri yağlamayı sonra un veya kakao serpmeyi unutmayın.

Aşk…

Fondan pastayı hazırlamak için:

Fondan Kek Tarifi Malzemeler

    1 yumurta 50 gr tereyağı 150 gr bitter çikolata 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı ceviz 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tutam tuz

Şablonlar için:

    Kakao 1 tatlı kaşığı tereyağı

yukarı:

Fondan kek tarifi nasıl yapılır?

Fırını 200°C’ye önceden ısıtın. Cevizleri tavada 1-2 dakika hafifçe kızarana kadar kızartın, ardından cevizleri bir mutfak robotu kullanarak iri taneler haline getirin. İki adet fondan için uygun kalıbı yağlayıp kakao ile kaplayın. Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. Çikolatalı karışım ılıyınca önce yumurtayı sonra unu ekleyin. Fındık, şeker ve tuzu karıştırın. Karışımı kalıplara dökün ve 15 dakika pişirin. Küçük bir tabağa ters çevirin ve Hotpoint çok işlevli el mikseri kullanarak çırpılmış krema ile servis yapın.

Not: Dilerseniz bu karışımı buzdolabında bir gün kadar bekletip, servis yapmadan önce çıkarıp pişirebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın