Bugün hem pratik hem de çok pratik bir pasta yaptım. Kit kat gibi gevrek dokusu ve kremasının muhteşem tadıyla evde en sevilen keklerden biridir.
Fransız Kek (Mille Feuille) tarifi için öncelikle 6 adet keki yağlanmış tepsiye alalım.
Tekrar yağlı kağıdı koyup kekin tamamını kaplayarak ağırlığı arttıralım.
Kekler pişerken tepsinin ağırlığıyla kabarmalarını engelleyeceğiz. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika altın sarısı olana kadar pişirin. Pişmemişse bir süre fırına verelim.
Krema için; 2 su bardağı süt ve 3 yemek kaşığı mısırı (yığın halinde) koyulaşana kadar pişirelim.1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı hindistan cevizi ekleyip soğumaya bırakın. Yoğun kremaya 1 paket krem şanti ve yarım çay bardağı süt ekleyin ve iyice çırpın.
Kremayı krema sıkma torbası yardımıyla kremaların arasına sıkın. Bir parça daha milföy hamurunu koyup aynı işlemi yapalım. Üzerine 3. puf böreğini koyup üzerine pudra şekeri serpip servis yapalım.
Fransız Pastası (Mille Feuille) hazır.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]