medyauzmani.com

Füme peynirli füme et crostini – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Dün uzun bir aradan sonra sevdiğim ve birlikte çalıştığım iki arkadaşımı evimde ağırladım. Öğleden sonra birlikte olacağımızı ve o saatlerde genellikle aç olacağımızı düşündüğüm için toplantı tarafı için 1-2 küçük atıştırmalık hazırladım.

Bunlardan biri de dünyanın en basit tariflerinden biri olan ve yapmayı her zaman severek yaptığım crostini. Marketteyken tam buğdaylı bir baget aldım ve buzdolabımdaki malzemelerle hızlıca bir yemek yaptım. (Evet, füme ve dumanlı tatlara bayılırım 🙂 En kötü sandviçleri ben yaptığım için evde hep bulundururum)

Bu tarifi istediğiniz tüm malzemelerle hazırlayabilirsiniz. Ancak ekmeği fırına koymadan önce, ekmeğin kabarmasını sağlayacak sarımsak ve zeytinyağının müdahalesi lezzetini artırıyor.

İtalyan crostini ve crostino (hem tekil hem de çoğul olarak ifade edilir), Türkçe’de kızarmış ekmek veya tost parçalarıdır. Kruton tarifi dememe sebebim, genellikle salatalara veya çorbalara konulan galeta unu ile karıştırılmasını istemem. Hazır gelmişken size birazdan tost tarifimi vereceğim 🙂

Her neyse, bu tarifte ekmek fırında veya tost makinesinde kızartılabilir. İstenirse benim elimdeki malzemelerle fırınlanarak da yapılabilir. (Unutmayın tost makinesinde kızartacak olanlar ekmeğe bastırıp ezmesinler.)

Bir arkadaş buluşmasında yeni bir şeyler denemek isteyenler için esnek ve güzel bir tarif. denemenizi tavsiye ederim. Aşağıdaki bileşenlerin tümü, marketlerde ve bakkallarda zaten mevcuttur.

Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Füme peynir ve füme et crostini tarifi için malzemeler

    baget füme peynir füme jambon 1 diş sarımsak ½ fincan çay ve isteğe bağlı parmesan zeytinyağı

Füme peynirli crostini ve füme et tarifi nasıl yapılır?

Bageti çok kalın olmayacak şekilde dilimler halinde kesin. Ekmekleri fırın tepsisine yan yana dizin. Sarımsağı ezip zeytinyağı ile karıştırın. Bu karışımı ekmeklerin üzerine fırça veya tatlı kaşığı ile yayın. Kullanacağınız peynirleri ve füme etleri ince dilimler halinde kesmeyin (et dilimlenir ve ekmek büyüklüğünde ufalanır. Füme peynir, tütsülenmiş etler, soyulmuş sebzeler ve parmesan peyniri kullanılacaktır. ince yaprakları ayıklanmış önceden 190 dereceye ısıttığınız fırında kızartın.Ilık veya soğuk servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın