Merhaba sevgili arkadaşım,
Sırada bu haftaki kremalı pasta keklerimi tamamlayacak pratik ve basit tarifim Çikolatalı Ganaj var.
Ganaj -Ganaş- Ganaj nedir? Tatlıları süslemek, kekleri içten doldurmak, dışını kaplamak ve börek hazırlamak için kullanılan pastacı kreması türüdür.
Pandispanyayı pişirip dinlendirdim. O dinlenirken ben pastacı kremasını hazırlayıp dolaba kaldırdım. Son olarak çikolatalı ganajı hazırlayıp buzdolabına kaldırın.
Geriye hepsini birleştirmek kalır.
Videoda da görebileceğiniz gibi ganaj ilk başta oldukça akışkan oluyor. Buzdolabına koyar koymaz koyulaşmaya başlıyor.
Tarifin video açıklaması:
Aşk…
İçerik Tablosu
Ganaj tarifi malzemeleri nasıl yapılır?
- 200 gr Coverture çikolata (fildişi, sütlü veya bitter) 200 ml. Süt kreması (bir kutu 200 ml krema)
Ganaj nasıl yapılır Tarifi nasıl yapılır?
Süt kremasını orta boy bir tencereye alın. Kremayı, parmaklarınızı yakmayacak bir sıcaklığa ulaşana kadar kısık ateşte ısıtın. Kremanın altını yeterince ısıtın, kuvertür çikolatayı ekleyin ve çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın. Hazırladığınız ganajı bir kaba alıp buzdolabında 20-30 dakika dinlendirin. Konsantre ganajı pasta ve keklerde kullanabilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]