Gaziantep Kuru Köfte – En Sevdiğim Yemek

Gaziantep Kuru Köfte Tarifi için önce bulguru kavurma tepsisine alalım.

Zeytinyağı hariç tüm malzemeleri ekleyin.

Dilerseniz köftelere domates püresi ekleyip ezin, dilerseniz sadece su ekleyip püre haline getirin, sizin sevdiğiniz bu.

Köftelere çok az serperek su ekleyin, aniden dökerseniz bulgur kirli olabilir ve kıvamı sabit olmaz.

Eti malzemelerle karışıp yumuşayana kadar (kollara kuvvet uygulayana kadar) elimizle taşıyalım.

Yumuşayan köfteleri tavaya sıcak zeytinyağı ekleyerek karıştıralım.

Hazırladığımız eti küçük parçalar halinde sıkarak servis edelim.

Ben et için kuru soğan ve sarımsak rendesi kullandım dilerseniz onun yerine taze sarımsak ve soğan da kullanabilirsiniz. Bu ürünü kuru kullanırsanız, eti kazımadan önce eklemeniz gerekir. Taze kullanacaksanız zeytinyağını karıştırdıktan sonra ince kıyılmış etin üzerine ekleyip karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz.

Gaziantep Kuru Köfte servise hazır.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın