Gaziantep Usulü Lor Böreği – En Sevdiğim Yemek

Gaziantep Lor Böreği Tarifi için,

Hamurumuz için kasemize ılık suyu alıp maya ve şekeri ekliyoruz.

Elimizle karıştırıyoruz.

Üzerine yavaş yavaş tuz ve unu ekleyip hamuru toplayın.

Üzerini örtüp bir saat dinlenmeye bırakın.

İçine ince ince kıyılmış soğan ve sarımsağı zeytinyağı ile birlikte tavamıza koyuyoruz.

Biraz çevirerek üzerine baharatları ve baharatları ekliyoruz ve ocağı kapattığımızda kıyılmış maydanozu ekliyoruz.

İçimiz hazır, soğumaya bırakıyoruz.

Hamur hazır olduğunda bezelere ayırıyoruz.

Rulo ile açıp iç çamurumuzdan döküp kapatıyoruz (istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz)

Tepsimize koyduğumuzda 200°C’de pişiriyoruz.

Pişirdikten sonra dilerseniz sıvı yağ da sürebiliriz.

Gaziantep Usulü Lor Böreği hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın