Gaziantep’in Meşhur Firik Pirinç Tarifi için uygun bir tencereye sıvı yağ dökülerek ısıtılır.
Daha sonra yufka ve bulgur ilave edilerek 3-4 dakika pişirilir. Kavrulmuş firik-bulgur karışımına pişmiş tavuk eklenir ve birkaç kez çevrilir.
Sıcak tavuk çorbasına eklediler. 7 yemek kaşığı tavuk suyu kullandım. (Bulgurunuzun ne kadar su çektiğini biliyorsanız ona göre kullanın).
Daha sonra tuz değiştirilir, tereyağı eklenir ve kapak kapatılır.
Pişirirken iki kez karıştırılır (tereyağının dağılması için).
Orta ateşte kaynayana kadar pişirin.
15-20 dakika bekletin ve servis yapın.
Pişirip parçaladığım tavuğu servis ettim.
Gaziantep’in meşhur Firik Pilavı hazır.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]