medyauzmani.com

Güllaç Çikolatalı Puding – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bugünün tatlı tarifi gulaç ve daha önce bir çok çeşidini yaptım. Bildiğiniz gibi jalak yaprakları çok hafiftir ve farklı tatlandırılmadıkça neredeyse tatsızdır. Bu nedenle içine ne katarsanız onun tadını verir.

çikolatalı şeker severim. Güllaç yaprağına o kadar çok yakışıyor ki yaptığım en pratik ve eğlenceli tariflerden biri olabilir 🙂

Daha önce yaptığım Güllaç ve Güllaçlı Dondurmalı Muhallebi tarifime buradan ulaşabilirsiniz.

Güllaç Çikolatalı Puding Tarifi Malzemeler

    8 adet gulaş yaprağı 1 litre süt 2 yemek kaşığı kakao 1 çay bardağı toz şeker 1 kutu çikolatalı puding 2,5 su bardağı süt puding için

dekorasyon için:

    Portakal dilimleri, çilek dilimleri, yer fıstığı

Güllaç Çikolatalı Tatlı Tarifi nasıl yapılır?

Çikolatalı pudingi tarife göre hazırlayın ve soğuması için bir kenara koyun (pullanmaması için ara sıra karıştırın). Kakao, şeker ve sütü bir sos tenceresinde karıştırarak ısıtın, şeker tamamen eriyince ocaktan alın. Güllaç yufkasının ilk yufkasını orta boy geniş bir kaseye veya tepsiye dizin (kenarlarından taşacak o yüzden kenarlarını kırın ve içine yerleştirin). Kakaolu sütten bir kepçe alın ve yaprağı azar azar ıslatın. Dört yaprak için de aynısını yapın. Islattığımız güllaç yapraklarının üzerine hazırladığınız muhallebi miktarının yarısını yayın, kalan 4 yaprağı üst üste koyun ve sütle ıslatın. Ortadan ikiye ayırdığınız muhallebiyi kalan elinizde kalan süt ile açın ve muhallebinin üzerine dökün. Hazırlanan biberiyeyi bir saat buzdolabına koyun. Servis yapmadan önce dilimler halinde kesin, üzerini fıstık ve meyve dilimleri ile süsleyip servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın