medyauzmani.com

Güneşte Kurutulmuş Domates Çorbası – En Sevdiğim Yemekler

Merhaba bu harika kokuyu mutlaka denemelisiniz. İster kahvaltı, ister tatlı. Aynı zamanda sağlıklı ve tadı harika. Sağlıktan bahsetmişken, biraz da pişmiş domatesin faydalarından bahsedelim.

Pişmiş domatesler, çiğ domateslerden daha fazla kanserle mücadele gücüne sahiptir. Hepsi likopen içerir, ancak bir domatesi ısıtmak likopenin yapısını değiştirir ve faydaları vücudunuzda kolayca bulunur. Haftada 2-3 (yarım bardak) porsiyon pişmiş domates yenmeli diyoruz ve tarife devam 🤗

Öncelikle domateslerimizi dilimleyelim, ister yuvarlak ister yuvarlak olsun tercih size kalmış.

Fırın tepsimize yerleştirelim.

Tuzumuzu oraya atalım.

Fırınımızı 170 dereceye ayarlıyoruz tepsileri fırına verelim.

Bir süre sonra tepsilerimizi ters çevirelim. Domatesler önce sulanacak, sonra suyunu yavaş yavaş içecekler.

Domatesler suyunu süzdükten sonra kiremitlerimizi fırına alalım ve güzelce pişirelim (2,5 saat pişirdim.

Fırından fırına değişir. Kontrol sizde.

Küçük kavanozlar hazırlayın.

Yemek için sarımsak serpin.

Kavanozlara 4 dilim domatesi koyup üzerlerine zeytinyağı ve kekik dökelim.

Kavanozlarımızı tekrar 4 dilim domates, sarımsak, kekik, zeytinyağı ile dolduralım ve ağızlarını kapatalım.

Buzdolabında bekletelim.

Şişenin kapağını açtıktan sonra 2 hafta içinde tüketmenizi tavsiye ederim.

Kurutulmuş Domates Çorbası hazır.

Deneyecek olanlara bol şans 💕💖

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın