Halka Ekmek – En Sevdiğim Yemek

Hamuru bir gece önceden kolayca hazırlayalım, ılık sütümüzü, yağımızı, yumurta beyazımızı bir karıştırma kabına alıp birkaç kez karıştıralım, bir dakika içinde tuz ve şekeri ilave edelim, unu azar azar ekleyelim.

Ele yapışan yumuşak bir hamur yapalım, geniş bir karıştırma kabına alıp üzerini streç film ile kapatıp hava almasın diye kapağını kapatalım.

Buzdolabına koyalım ve sabah uyandığımızda buzdolabından çıkaralım.

Orta sıcaklıkta 30 dk. Bekleyelim sonra limon şeklinde toplar yapıp üzerlerini bezle kapatalım.

10 dk. Bezeyi mereng yardımıyla yuvarlak şekilde açıp şekil vererek daha uzun süre bekletelim.

Üzerine peynirli muhallebiyi koyu olsun olmasın koyalım.

Hamuru bir kez peynirin üzerine saralım, büyük bir kısmını bıçak veya aletle keselim, rulo gibi saralım, uçlarını katlayalım ve birleştirelim. Bir daire yapalım.

Bir tepsi ile kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin. 30 dk üzerini bezle örttüm maya tepsisi yapalım.

Yumurta sarısına süt, pekmez ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Onlara odaklanalım.

200 derecede önceden ısıtılmış fırında alt üst olarak pişirelim. Akşam yapmak istemeyenler ve öğleden sonra yapmak isteyenler hamuru yoğurup ılık bir yerde bir saat bekletebilir.

Bu kurabiyeler için en iyi tarifi buradan buldum. Ekmek o kadar güzeldi ki bırakmak istemedim.

Kıvamı yumuşacıktı, bulut gibi çok tatlıydı, ertesi gün tek bir tane bile kalmadı ve 21 parçanın hepsi çıktı. kesinlikle tavsiye ederim. Kurabiye yapamıyorsanız bu tarifle güzel kurabiyeler yapabilirsiniz.

Harika görünüyor ve tadı harika.

Şeker balının iyileştirici faydalarından yararlanın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın