Halka tatlılar – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Bonsek

Sevgili eşime kedi aldıramasam da (çok stres altındayım) küçük, sevimli, huysuz bir papağanım var. Adı ponçik olan bu çan kuşu, dışarıda olsa sana iki kelime yazmaz.

Dizüstü bilgisayarımın klavyesine oturmuş parmaklarımı kovalıyor, çay veya kola varsa hemen kapıyor. 5 aylık kızımızı henüz paltoya (asi ruha) alıştıramamış olsak da çabalarımız devam ediyor. Evde kuş besleyen ve iyi anlaşan arkadaşlar varsa tavsiyelerini bekliyorum. Sizler için hazırladığım 3 poncik meydanından oluşan çizgi romanımı umarım beğenirsiniz :))

Gelelim tatlımıza. Çıtır çıtır, sıcacık ve taptaze, hiçbir katkı maddesi içermeyen ev yapımı tatlıların yerini tutamayacağına inanıyorum. Pastanelerde yapılanlardan, sokakta satılanlardan hiçbir farkı yoktu. Size küçük bir önerim var, tatlıyı yoğurtla deneyin, tadına bayılacaksınız. herkes için sevgi…

Buradan tekrar tocime sesleniyorum: Tociiii nooolurr Bir kedi alıp adına çamur koyalım lütfen:

halka şeker

Tatlı Tatlı Tarifi Malzemeler

3 su bardağı su
100 gram tereyağı
2,5 su bardağı un
3 yumurta
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta veya pirinç unu
1 çay kaşığı şeker
bir tutam tuz

Bir içki için:

4 su bardağı su
4,5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu

2 su bardağı kızartma yağı

Tatlı tatlı tarifi nasıl yapılır?

Yuvarlak şekerleme yapmak

Şerbet Şeker ve suyu tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakın ve şerbet kıvamını alınca limon suyunu ekleyip ocaktan alın.

Fotoğraf 1-2 Çelik bir tencereye su ve tereyağını koyun ve su kaynamadan tereyağı iyice eriyene kadar karıştırın.

Şekil 3-4 Elenmiş unu tencereye yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın. Tuz ve şekeri ekleyip tencereye yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar (kısık ateşte 8-10 dakika) kavurun.

tatlı yapmak 2

Fotoğraf 5-6 Tavayı ocaktan alın, yayın ve tahta bir kaşıkla toplayın, hamurun pul pul dökülmeden soğumasını bekleyin. Ilıdıktan sonra yumurtaları tek tek kırın. İrmik ve pirinç ununu (veya nişastayı) ekleyip tahta kaşık veya mikser ile pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

Şekil 7-8 Hamur toparlanınca tırtıklı kapaklı krema pompasıyla doldurun, 10-12 cm uzunluğunda şeritler halinde bastırın, parçalara bölün ve uçlarını bağlayın.

tatlı yapmak 3

Fotoğraf 9-10 Doğradığınız tatlıları soğuk yağa atın ve ocağı en düşük ayara getirin, tatlıları ara sıra tavayı sallayarak kızartın.

Fotoğraf 11-12 Kızaran tatlıları hemen soğuk şerbete koyun ve 5-6 dakika şerbette bekletilen tatlıları servis tabağına alın.

Not: Her kızartmadan sonra yağı bir süre soğutun, aksi takdirde şeker iyi kızarmaz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın